Brev 1    2010-05-27                             Åter till RESEBREV        Back to RESEBREV

     

  Förberedelser

Tidpunkten för avsegling närmar sig med raska steg. På söndag (30/5) siktar vi in oss på att lämna bryggan på Tynningö och börja vårt äventyr.

De senaste veckorna har varit intensiva och fyllda av förberedelser. Tankarna cirkulerar hela tiden kring vad (och inte minst var) vi skall packa in i Septima och vilka eventuella händelser vi skall förbereda oss inför. Ett omfattande skeppsapotek är stuvat. Boklistan innehåller böcker för flera månader. Utrustningslistan och matlistan kompletteras hela tiden. Stuvningsfacken har fått namn och för varje pryl som stuvas förs fackets namn in på utrustningslistan.

I förra veckan fick vi en smäll när livflotten skulle ompackas. När den öppnades visade sig innehållet vara oanvänbart! Förra ägaren hade ompackat flotten 2002 och den flotte som nu vecklades ut ur canistern hade skadat gummi och kunde inte renoveras till användbarthet. Alltså: ny flotte! Mycket pengar och dessutom nya mått som inte stämde med ramen på rufftaket. Efter anpassning med nya rör och lite svetsjobb har vi nu en sprillans ny flotte på Septimas rufftak. Skönt! Tryggt!

Utöver den invändiga upprustningen som gjorts under vintern har Septima fått en ansiktslyftning med nymålade blåa ränder på friborden (de förra var anskrämligt slitna) och det var länge sedan hon var så vacker som nu!

Septima vid bryggan på Tynningö. Nya mantåg monteras.

Snart kastar vi loss!

Top