Brev 23    2012-05-08                             Åter till RESEBREV        Back to RESEBREV

     
Go to http://translate.google.com/ and paste our url for a rough translation to english or other language

Martinique - Grenada

Seglingen under den sista månaden av denna säsong kännetecknades av behaglig segling i huvudsakligen förliga vindar med trevligt sällskap. Och mycket lobster!

Vi firade påsken på härliga Martinique. Vi gillar de franska öarna. God tillgång på god mat. Och dryck!

Påskmåltid i St Anne på södra Martinique. Den svenska traditionen hålls vid liv så gott det går (och det gick riktigt bra).

 

Traditional swedish easter meal at St Anne, Martinique.

 

 

 

 

 

 

 

 

Solnedgång vid Marigot Bay på St. Lucia.

 

Sunset at Marigot Bay, St. Lucia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter påsken tog vi oss ganska raskt ned till St. Vincent och Grenadinerna där vi den 15:e hämtade upp vännerna Lena och Petter på Canouan. Med dem "gjorde" vi sedan Grenadinerna och fick tillsammans uppleva våra favoritvikar på Tobago Cays, Mayreau, Union Island och Carriacou innan vi seglade ned till St Georges på Grenada. Det blev mycket bad, snorkling, lobsterätande och en del annat godis också under den tiden.

 

I Wallilabu på St Vincent spelades många av scenerna i "Pirates of the Carribean" in. En del av kulisserna har lämnats kvar och lockar idag till sig besökare med makabra likkistor och andra piratattribut.

 

 

Some of the scenes in "Pirates of the Caribbean" was cast in Wallilabu, St Vincent. Leftovers from the film today attract  visitors.

 

 

 

 

 

In- och utklarering ingår som en  betydande del av seglarlivet mellan Karibiens många länder. Mycket guld på sneda axelklaffar inger respekt när byråkratins kvarnar maler.

 

Clearing in and out of each country is a vital part of sailing in the Carribean. The amount of bureaucracy varies a lot from country to country.

 

 

 

 

 

 

Nya besättningen Lena och Petter mönstrar på Septima på Canouan.

 

Arrival of friends in Canouan for 11 days together on board.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Första kvällen med nya besättningen åt vi lobster så vi storknade.

 

Preparing for lobster dinner on board.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På den lilla ön Petit Tabac utanför "horseshoe reef" i Tobago Cays hade en del av en Soyuzraket som skutits upp ifrån franska Guyana flutit iland

 

Part of a Soyuz rocket launched from French Guyana landed on the shore of Petit Tabac in Tobago Cays.

 

 

 

 

 

 

 

 

En vig "boat boy" hämtar kokosnötter från palm på Petit Tabac.

 

An agile local boy picking coconuts from palmtree on Petit Tabac.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokosmjölken från Petit Tabac ingick sedan i kvällsdrinken.

 

The coconut milk was later part of the evening drink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lobstergrillning på Tobago Cays.

 

 

Lobster BBQ on Tobago Cays.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chatham Bay på Union Island. En av våra favoritvikar. Här simmar sköldpaddor och rockor runt båten medan pelikanerna dyker efter fisk.

Bra snorkling runt NV-udden.

 

Chatham Bay on Union Island, one of our favorite anchorages.

 

 

 

 

 

 

 

 

På Grenada besökte vi en fabrik för omhändertagande av muskotnötter, en av Grenadas största inkomstkällor.

Mycket personalintensiv verksamhet vilket välkomnas på ön som har 40% arbetslöshet.

 

Nutmed factory on Grenada. Highly labor intensive operation. No need to rationalize with 40% unemployment on the island.

 

 

 

 

 

Vid Rivers Ruhm Factory drivs kvarnen som kramar ut saften ur sockerrören av vattenkraft. Hjulet har varit igång sedan 1700-talet.

 

 

The waterwheel drives the mill squeezing the juice out of the sugar canes. The wheel has been in operation since the 18th century.

 

 

 

 

 

 

Den 26:e lämnade Lena och Petter oss och vi började förbeedelserna för upptagningen på SIMS i Prickly Bay på södra Grenada.

Här är det tvärt emot båtlivet hemma i Sverige i maj. När varven därhemma sjuder av liv med målning och putsning inför den kommande säsongen ägnar vi oss åt att packa ihop allting och konservera båten inför orkansäsongen.

Septima lyfts ur vattnet på Spice Island Marine Services (SIMS) och ställs sedan i en "orkanvagga" under orkansäsongen.

 

Septima being hauled out at SIMS in Grenada and subsequently secured in a "hurricane cradle".

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är en hel del pyssel kring uppläggningen av båten eftersom sol, fukt, temperatur och småkryp kan ställa till med en del otrevligheter som vi försöker värja oss mot. Vi rengör hela båten och tvättar den sedan invändigt med vinäger, lägger ut insektsfällor, täcker mot sol och förpackar textilier i vakuumpåsar. Allt detta sker i 30 - 35-gradig hetta! Puh!!

Efter upptagningen på land kan vi tack och lov bo på ett intilliggande "apartment hotel" med luftkonditionering (!!) och eget kök så vi njuter kopiöst efter dagens slit och släp när vi sträcker ut oss på sängarna i det svala 25-gradiga rummet!

Strax låser vi Septima och flyger hem till den svenska sommaren!

Top