Karta

 Startsida

 S/Y Septima  Teman  Resebrev   Om oss  Kontakta oss  Länktips 

 

 

Om oss

Vi är ett pensionerat par som seglat ett flertal båtar sedan vi träffades 1970.

I vår första båt (Primula,  plywoodbåt 5,8m som vi aldrig fick tät ) seglade vi efter förlovningen (och mastbrott som fixades) från Stockholm till Västervik ToR i hällande regn under en månad. Relationen bestod provet och vi har därefter fortsatt tillsammans i vått och torrt.

Med våra två barn hade vi fina seglingssomrar i skärgården under 70 - 80 talen. Första långseglingen gjorde vi 1996 i vår Olsson 8:8 till Holland via Kielkanalen, Friesiska öarna, holländska kanaler, Nordsjön till Limfjorden och sedan hem runt Skåne. Konfrontationen med tidvattnet i Elbe var en minnesvärd upplevelse och hela äventyret gav mersmak.

2003 köpte vi vår kära OE32 Hulda med baktanken att någon gång i framtiden göra en riktig långsegling.  Vi rustade henne för färder över stora vatten och seglade 2005 till Skottland. Förrutom att vi ville uppleva Skottland och prova whisky-sorter ville vi också testa hur det var att segla flera dygn i sträck till havs. Vi tog oss genom Göta Kanal, via Nordsjön till Caledonian Canal och ut till Hebriderna där vi vände efter att ha sett val och provat de mest ryktbara whisky-sorterna och seglade hem. När vi efter två månader kom hem igen beslutade vi oss för att satsa på en längre seglats. Ett helt år!

Vi lyckades utverka ledighet från våra arbeten och kunde 2007 avsegla mot Västindien. En fantastisk resa som varade i 14 månader och som vi berättat om på vår hemsida www.huldasailing.com (nu nedsläckt men resebreven finns med på denna hemsida).

2009 påbörjade Claes pensionärslivet efter 38 år inom stålindustrin (metallurg med specialinriktning inom pulvermetallurgi) och i början av 2010 gjorde Jaja detsamma efter ungefär lika många år på olika administrativa arbeten, de sista 20 åren på SGU i Uppsala.

Nu kan vi satsa helhjärtat på det vi tycker är roligast. I detta ingår fortsatt segling till fjärran länder men också samvaro med barn och barnbarn och vänner och vistelse hemma i vårt hus i skärgården. Vi tänker kombinera allt detta på något sätt.

Eftersom vi i OE32-an inte kunde få plats för mycket mer än oss själva och all den utrustning som skall med vid långsegling tittade vi med nyfikna blickar på olika båttyper under långseglingen till Västindien för att hitta en bra långseglare för ett penionärspar. Vi siktade in oss på Najad 390 eller Hallberg-Rassy 382 och hittade ett bra exemplar av den senare som nu är vår nya ögonsten. Det kändes hårt att sälja vår kompis Hulda men hon har hamnat i goda händer och vi gläder oss med hennes nya kapten.

Så här glada är vi ofta när vi seglar!

Top